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October 9, 2012  
 
 
David Finch, DVM 
Region 1 Director 
Texas Animal Health Commission 
Austin, Texas 
 
Dear Doctor Finch:                                                                                                                                                                                  
 
This is in reference to your correspondence and supporting documentation regarding your request for 
continuing education credits and approval of various new USDA Veterinary Accreditation Supplemental 
Training modules.  It is our understanding that the 23 modules you submitted for review are available on-
line, on CD and most are available as live presentations.   
 
After careful review, this continuing education offering has been approved for a total of 23 hours; 11.5 in 
the practice management category and 11.5 hours in the clinical category.  Participation in the on-line 
venue or the CD is considered in the correspondence category. By rule, participants may only claim 5 hours 
annually in the practice management AND the correspondence category.  The rules governing CE are rules 
of professional conduct 573.64 through 573.67.  Carry-over of extra hours is allowed.   
 
In order for participants to be in compliance, Board Rule 573.65(c), addresses the proof of continuing 
education, and it states, in part, that they must maintain documentation for at least four (4) calendar years, 
and such records shall be available at the practice location for inspection. Texas licensed veterinarians are 
required to obtain 17 hours of acceptable C.E. annually. 
 
This agency, due to legislative mandates, had to change the CE program/review and became more strict 
with it’s requirements and, ultimately, with the record keeping requirements by the licensee and provider, 
including the type of certificate of attendance which will need to be given to the attendee at the conclusion 
of the seminar.  Information regarding the requirements can be found on our website under the “Continuing 
Education” heading.  Our web address is www.tbvme.state.tx.us.  
 
Please let me know if you have any questions. 
 
Sincerely, 
 
/s/ 

Ina A. Franz 
 
Ina A. Franz 
Director, Licensing & Examination Division 
 
/iaf 
 


